Tarihçemiz
01 Nisan 2024

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

   Hastane 1905 yılında inşa edilmiş olup 1950’den 2000’li yıllara kadar ağırlıklı olarak tüberküloz hastalarına hizmet vermiştir. Hastane, her geçen gün artan hasta sayısıyla birlikte hastalarının istek ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek adına 1963 yılında bünyesine yeni bir bina eklemiştir.



t1.jpg    


 Sağlık Bakanlığı tarafından 1970 yılında özel dal eğitim hastanesi statüsüne geçirilmiş olan Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH yine aynı yıl içerisinde göğüs hastalıkları asistanı yetiştirmeye başlamıştır.

t2.jpg

  Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH; 1980 yılının son çeyreğinde verem dışı akciğer hastalarına da sağlık hizmeti vermeye başlamış, 1981 yılında açılan göğüs cerrahisi kliniği ile de adına “Göğüs Cerrahisi Merkezi”ni eklemiştir. Hastane, 2000 sonrası dönemde daha çok akciğer ve göğüs kafesindeki diğer organların hastalıklarının tedavisi konusunda sağlık hizmeti vermiştir. 


t3.jpg

   Hastane 2005 yılında ISO 9001/2000 Uluslararası Kalite Belgesi alarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeye başlamıştır.

  Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH, 2011 yılında faaliyete geçen 200 yatak kapasiteli yeni binası ile akciğer nakli ünitesi, kemoterapi ünitesi ve cerrahi yoğun bakım ünitesini hizmet alanlarına eklemiştir. 


.   

  Kişilerin ve toplumun sağlığını korumak adına multidisipliner bir yaklaşimla çalişan yedikule göğüs hastaliklari ve göğüs cerrahisi eah,  gelişen teknolojilerle birlikte hastalarina inovatif sağlik hizmeti sunmayi hedeflemektedir. bu bağlamda hastane, 2015 yili itibariyla yeni binasina ileri teknolojilerle donatilmiş laboratuvarlar, solunumsal yoğun bakim ünitesi, pulmoner rehabilitasyon ünitesi ve girişimsel pulmonoloji ünitesini eklemiştir.

..

  “Ecdat Yadigarı” Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi

  Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’ın ek hizmet binası olan Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi, 1881 yılında Sultan II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilmiştir. Hastane 1985 yılına kadar askeri hastane, 2012 yılına kadar kışla olarak kullanılmıştır. 2019 yılında onaylanan restorasyon projesi ile binanın yeniden şehrin hizmetine sunulması için adımlar atılmış; 500 kişilik bir restorasyon ekibinin 45 günlük çalışmasıyla 31 Mayıs 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla halkın hizmetine sunulmuştur.

..

  İnsanların yaşamına en sağlıklı dokunuşu yapabilmek adına 74 yıldır aynı azim ve heyecanla sağlık hizmeti veren Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH; 184 hekim, 353 hemşire ve 916 sağlık çalışanıyla toplamda 1453 kişilik kocaman bir ailedir. Hastanede 406 yatak, 38 yoğun bakım yatağı ve 6 ameliyathane masası bulunmaktadır.

  Nitelikli ve kaliteli hizmet verme şiarıyla hareket eden Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH, 2014 yılında halkla ilişkiler ve hasta hakları birimlerini kurmuştur. Hastane ayrıca hasta yakınlarına yardımcı olmak adına hasta yönlendirme ve hasta refakati için bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.

  Hastanede 2023 yılında; 600.000’i aşan poliklinik hizmeti, 250.000’den fazla acil sağlık hizmeti, 15.000 bronkoskopi, 5.000 ameliyat (1.564’ü A Grubu), 20.000 yataklı tedavi hizmeti sunumu, 2.000 TTİA ve 700 uyku servisi yatışı gerçekleştirilmiştir.

  Göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi alanında 350’nin üzerinde uzman hekim yetiştiren Hastane, bilimsel sağlık hizmetlerini en üst düzeyde tutmaktadır. Hastane, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Birliği Eğitim ve Araştırma Hastaneleri 2012-2014 Bilimsel Yayın sıralamasında Türkiye 4’üncüsü olmuştur.

  Özel dal hastanesi olan Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH, eğitim ve araştırma alanında pek çok yayın, araştırma ve çalışmayı ülkemize kazandırmıştır. Hastane aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi afiliye eğitim hastanesi hüviyetindedir.

  Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılan kongre, sempozyum, kurs gibi bilimsel çalışmalarda aktif rol üstlenerek, tıp eğitimine ve gelişimine katkıda bulunmaktadır. Her yılın mayıs ayının son cuma günü “Yedikule Günü” olarak ilan edilmiş olup o gün bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.